Stad Gent

Allereerste outdoor paaldanspalen in Gents park: "We hebben hier veel bekijks"

In het Rabotpark in Gent staan sinds kort 2 outdoor paaldanspalen. Dat is een primeur voor de stad. Ze wil hiermee een alternatieve, maar vooral creatieve workout bieden aan de inwoners. In het park is ook een nieuwe fitnessbar van 2,40 meter geplaatst. 

De stad Gent heeft een filmpje op haar Facebookpagina geplaatst, over 2 nieuwe paaldanspalen en een nieuwe fitnessbar in het Rabotpark. Marlies, van dansstudio Pole Arena in Gent, vindt het een grote troef voor het park dat je er nu verschillende sporten kan beoefenen. "Het paaldansen is iets vrouwelijker, maar het wordt gemixt met calisthenics, dat dan weer iets stoerder en mannelijker is", vertelt ze in het filmpje.

Voor paaldansen en calisthenics moet je sterk en lenig zijn
Marlies van dansstudio Pole Arena in Gent

Paaldansen is een mengvorm van dans en acrobatie. "Het vergt lenigheid en spierkracht", verduidelijkt Marlies. "Calinesthics" is een sportvorm dat vooral populair is in Amerika maar is overgewaaid naar onze contreien. Het is een sport die spieren versterkt, maar zonder bijvoorbeeld het gebruik van halters en gewichten. Het is de bedoeling dat je trekt, duwt en je eigen lichaam draagt (zoals aan de hoge bar die nu in het Rabotpark staat). 

Veel mensen kennen dat niet, we hebben hier altijd veel bekijks
Marlies van dansstudio Pole Arena in Gent

"Paaldansen buiten zie je wel al in het buitenland", zegt Marlies. "De Oost-Europese landen hebben wel paaldanspalen, en in Brussel staat er een kleine paal." De paaldansers hebben veel bekijks in het Rabotpark: "Veel mensen kennen dat niet echt, of hebben dat nog niet gezien. We hebben altijd veel toeschouwers", lacht Marlies.

Topje en shortje

De paaldanspalen en de fitnessbar staan in het Rabot Street Workout park in Gent, vlakbij het nieuwe gerechtsgebouw. Een tip van Marlies als je zelf wil paaldansen: "Het beste is dat je een topje en een shortje draagt, dan 'plak' je het beste aan de paal, anders glij je er gewoon af."

kasto80

Meest gelezen