Floyd Mayweather (links) ontwijkt een klap van Logan Paul
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Bokslegende Mayweather kan niet winnen van "onervaren" YouTuber Logan Paul

Bokslegende Floyd Mayweather is er niet in geslaagd om de bokswedstrijd te winnen tegen YouTuber Logan Paul. Die had Mayweather uitgedaagd om een exhibitiewedstrijd uit te vechten. Na de kamp waren beide boksers heel lovend voor mekaar.

Er werd al maanden uitgekeken naar de boksmatch tussen Floyd Mayweather en de Amerikaanse YouTuber Logan Paul. Niet dat de kamp een grote betekenis had in de bokswereld. Maar voor zeer veel geld (de prijzenpot zou zo'n 66 miljoen euro bedragen, red.) wilde Mayweather graag uit zijn pensioen komen om tegen de populaire YouTuber te vechten.

Logan Paul als underdog

De toeschouwers kregen waar voor hun geld. De kamp, die acht rondes duurde, eindigde onbeslist. Mayweather kreeg het erg lastig van Paul die zo'n 15 centimeter groter is, en ook veel meer weegt. In officiële wedstrijden zouden de twee boksers niet in dezelfde categorie uitkomen, maar omdat het om een exhibitiewedstrijd ging, mocht dat. Mayweather en Paul maakten voor de wedstrijd wel afspraken. Zo kon de Amerikaanse bokslegende kiezen voor zwaardere handschoenen.

Mayweather en Paul dagen mekaar uit tijdens de weging.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Paul was duidelijk de underdog. Hij moest zich bewijzen tegen een bokslegende. Die kon na afloop zijn complimenten voor de YouTuber niet onder stoelen of banken steken. "Paul was een taaie tegenstander", zei Mayweather tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "Hij heeft zich ook heel goed gefocust op de kamp. Hij heeft me verrast vanavond."

"Logan was een taaie tegenstander"

Ook Paul had complimenten voor zijn tegenstander, maar ziet zichzelf wel als de morele winnaar. "Als je het vanop afstand bekijkt, heb ik gewonnen. Maar dat was niet het plan. Ik heb het overleefd tegen een legende als Mayweather. En dat voor mijn tweede bokswedstrijd." Het lijkt erop dat de YouTuber de smaak te pakken  heeft. Op het einde van de persconferentie vroeg hij zich luidop af wie zijn volgende tegenstander is.

En dat is al zeker niet Floyd Mayweather. De Amerikaanse bokser benadrukte tijdens diezelfde persconferentie dat hij zijn handschoenen definitief aan de haak zal hangen. "Voor het geld moet ik het niet meer doen", zei hij smalend. Mayweather is één van de rijkste sportmannen ter wereld.

Jonge broer van Logan Paul provoceert Mayweather

En zo is de boksmatch tussen Mayweather en Paul volgens sommigen geëindigd op een sisser. Zij zagen liever een duidelijke winnaar, want de provocaties tussen beide heren liepen de afgelopen weken hoog op. Tijdens de presentatie van de bokswedstrijd (zie video onderaan), zo'n maand geleden, trok Jake Paul (de jongere broer van Logan Paul) het petje weg van Floyd Mayweather. De jonge Paul kreeg rake klappen van Mayweathers lijfwachten.

Meest gelezen