Foto: Radio 2

Brand in appartementsgebouw Paardenmarkt Antwerpen: man in levensgevaar na rookinhalatie

Na een hevige brand in een appartementsgebouw op de Paardenmarkt in Antwerpen, zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht. Een 44-jarige man die in het appartement woonde waar het vuur is ontstaan, op de eerste verdieping, sprong uit het raam om aan de brand te ontkomen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar het is nog niet duidelijk hoe hij eraan toe is. Ook de bewoner van een appartement op de tweede verdieping, een man van 35, moest naar het ziekenhuis, hij had ademhalingsmoeilijkheden door de rook en is in levensgevaar. De Paardenmarkt was enkele uren afgesloten maar is intussen opnieuw vrijgegeven. 

In een appartementsgebouw op de Paardenmarkt in Antwerpen heeft vanmorgen een korte maar hevige brand gewoed. "Het vuur is rond 10.40 uur ontstaan op de eerste verdieping", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. ""De 44-jarige bewoner van dat appartement is uit het raam naar beneden gesprongen, en langs een ander gebouw naar boven geklauterd om zo te ontkomen aan de brand. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Het is nog niet duidelijk welke verwondingen hij precies heeft opgelopen." 

Ook de bewoner van een appartement op de tweede verdieping, een man van 35, werd met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij werd bevangen door de rook. De man is in levensgevaar.

Tijdens de bluswerken van de brandweer, was de Paardenmarkt enkele uren volledig afgesloten voor alle verkeer. "De brandweer was met heel wat wagens ter plaatse, dus om comfortabel en veilig te kunnen werken, is de Paardenmarkt afgesloten", zegt Bruyns. Rond 12.30 uur werd de Paardenmarkt opnieuw vrijgegeven. Er is nooit gevaar geweest voor de omgeving. Het appartement waar het vuur ontstond, is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, dat wordt nog onderzocht. 

Meest gelezen