Radio 2

DOVO laat mortier uit Tweede Wereldoorlog gecontroleerd ontploffen in Heule

Aan het Gemeenhof in de Kortrijkse deelgemeente Heule  bracht de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, vanmiddag een Duitse mortier tot ontploffing. Het springtuig uit Tweede Wereldoorlog werd vrijdag ontdekt tijdens graafwerken in de tuin van een woning. 

De tuinier die bezig was in een van de tuinen in het Gemeenhof in Heule, raakte de mortier vrijdag met een freesmachine en het projectiel begon te roken. De politie en DOVO werden verwittigd. De ontmijningsdienst besliste wat later om de mortier van 24 centimeter lang en 5 centimeter breed gecontroleerd tot ontploffing te brengen in een nabijgelegen veld. Volgens DOVO was de Duitse mortier instabiel en te gevaarlijk om te transporteren. 

Nadat er een ruime veiligheidsperimeter was afgezet, werd het tuig vandaag rond de middag vernietigd. Alle buurtbewoners waren op voorhand ingelicht door de politie.

Meest gelezen