Peetjes Droom

EK-dorp van Peetjes Droom in Aalter gaat toch door: "We willen het groepsgevoel dat de mensen zo lang gemist hebben, teruggeven. "

In Aalter heeft de gemeente groen licht gegeven aan de organisatie Peetjes Droom om het EK-dorp terug te openen. Alle EK-wedstrijden van de Rode Duivels zullen op groot scherm uitgezonden worden. "We halen het maximum uit het ministerieel besluit, door het EK-dorp toch te organiseren", zegt organisator Jarno Verheye. 

In veel gemeenten komen er geen grote EK schermen, maar Aalter laat het wel toe.  Er komt een heus EK-dorp op dezelfde locatie als 3 jaar geleden: het Emmaüsinstituut in Aalter. Na verschillende overlegmomenten met de gemeente werd dus beslist om het EK toch op groot scherm uit te zenden, op een coronaveilige manier. "We werken volgens het horecaprotocol en alle andere voorgeschreven maatregelen", vertelt Jarno Verheye van Peetjes Droom. 

Je moet het zien als 1 groot terras, met 100 tafels van 4 mensen

Jarno Verheye van Peetjes Droom

Zelfde terrein

Net als vorige jaren kiest Peetjes Droom voor de speelplaats van de Aalterse middenschool Emmaüsinstituut. In tegenstelling tot vorige edities, waar de maximum capaciteit 3.250 mensen was, zijn nu slechts 400 mensen per wedstrijd toegelaten. "Dat zijn 100 tafels voor bubbels van telkens 4 personen", legt Verheye uit. Het scherm, het grootste van het Meetjesland, staat opgesteld zodat iedereen ten volle kan genieten van de prestaties van de Rode Duivels. 

Lees verder onder de foto

Coronaproof

Om alles coronaproof te houden, wordt niet alleen met bubbels van 4 gewerkt, ook tickets moeten op voorhand vastgelegd worden. "En ze moeten ook per 4 aangekocht worden", geeft Verheye mee. "De bezoekers krijgen de tickets na betaling via mail toegestuurd. De tickets worden voor de wedstrijd ingescand en stewards verwijzen hen door naar een tafel." De bediening gebeurt aan de tafels en het is de bedoeling dat je blijft zitten, behalve wanneer je naar het toilet moet. "Zelfs wanneer de Rode Duivels scoren, is het helaas niet toegelaten om in het rond te springen en te juichen," voegt Jarno Verheye er nog aan toe. 

De bediening gebeurt aan tafel, je mag wel naar het toilet

Jarno Verheye van Peetjes Droom

Sociale projecten steunen

Bij het EK-dorp van Peetjes Droom draait het niet alleen om plezier maken. Ze willen ook iets terug doen voor de Aalterse samenleving. "De organisatie staat in het teken van verschillende projecten. Een deel van de opbrengsten gaat naar Aalternatief, een project voor kinderen met een beperking." Ook de jeugdafdelingen van voetbalclub KV Eendracht Aalter krijgen steun. "We zetten daar ook onze schouders onder de gloednieuwe G-werking, de specifieke afdeling voor voetballers met een beperking."

Meest gelezen