Enkele tientallen overtredingen vastgesteld bij controles op domein  Hengelhoef in Houthalen-Helchteren

Bij een flexactie op domein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren zijn zaterdag verschillende overtredingen en onregelmatigheden vastgesteld. Een flexactie is een gezamenlijke controleactie van verschillende diensten. In dit geval ging de meeste aandacht uit naar de woonkwaliteit.

"We kregen de jongste jaren al meerdere signalen over de woonkwaliteit op het domein Hengelhoef over de 9 wooncomplexen met elk 15 eenheden van één van de twee uitbaters. Er zijn dus in die gebouwen heel wat controles gedaan, niet alleen om de woonkwaliteit vast te stellen, maar als een soort signaalfunctie naar het gebied en om een beeld te krijgen van de bewoners", licht burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus) toe.

Meer dan 20 vaststellingen

Aan de actie namen heel wat gemeentediensten deel maar ook de Vlaamse Wooninspectie, DVZ, Toerisme Vlaanderen, Stebo en politieploegen van Carma. De Vlaamse Wooninspectie stelde negen pv's op voor inbreuken op de woonkwaliteit. Ook Stebo zal twee verslagen maken in verband met woonkwaliteit. Toerisme Vlaanderen vond een tiental overtredingen, onder meer op het vlak van brandveiligheid en niet-registratie. Van twee bewoners bleek de registratie of adreswijziging niet in orde. Al de betrokken diensten zullen de dossiers verder opvolgen, bij meerdere overtredingen worden de pv's aan het parket overgemaakt.

Meest gelezen