Radio 2

Leerling-bakkers MSKA Roeselare maken Rode Duivel-gebakjes: "Eclairs en donuts in Belgische driekleur"

Vrijdag verkopen de leerlingen van de MSKA-school in Roeselare allerlei dessertjes in de Belgische driekleur speciaal voor de start van het EK voetbal. Zaterdag spelen de Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland. De leerlingen zijn volop bezig met de voorbereidingen van de gebakjes.

In de schoolbakkerij van het MSKA in Roeselare stijgt de EK-koorts zienderogen. In de afdeling bakkerij staan alle gebakjes van de leerlingen de volledige week in het teken van het EK 2021. Leerkracht Andy Vandenberghe vertelt trots over de bakplannen aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Wij gaan vrijdag onze winkel vullen met éclairs, boules de Berlin en taartjes. Alles is geïnspireerd op onze Rode Duivels."

Yentl Coussement is één van de leerling-bakkers die meehelpt met de versierde gebakjes. "We maken alles in de Belgische driekleur: bladerbiscuits, éclairs, boules de Berlin enzovoort. Hiervoor moeten we onze creativiteit gebruiken. Maar met een speciale printer kunnen we de Belgische driekleur uitprinten op eetbaar papier en dat bijvoorbeeld op een éclair leggen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker", zegt Yentl enthousiast. 

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Supporterswinkel

Op de komst van de gebakjes wordt er ook ongeduldig gewacht. "De vraag naar de gebakjes is enorm, want het EK en de wedstrijden van de Rode Duivels beginnen ook enorm te leven op school. Daarom verkopen we vrijdag tussen 11 en 15 uur de gebakjes. Ook de winkel is helemaal ingericht als een echte supporterswinkel. Alle leerlingen op school kijken enorm uit naar dit kampioenschap", besluit leraar Vandenberghe.

Meest gelezen