Pixabay

Sint-Martens-Latem onderzoekt of padelterreinen voor geluidsoverlast zorgen: "Het moet leefbaar blijven"

In Sint-Martens-Latem is veel interesse voor padelterreinen, bij zowel spelers als investeerders, maar voordat de gemeente de aanleg van zo'n terreinen goedkeurt, wil ze een geluidsonderzoek uitvoeren. "We willen het leefbaar houden, zowel voor de verenigingen als voor de buurtbewoners", zegt schepen van Sport Pieter Vanderheyden (Welzijn).

Padel is de laatste tijd enorm populair in Vlaanderen. Nu is de hype ook overgewaaid naar Sint-Martens-Latem. Bijna wekelijks krijgt de gemeente aanvragen van spelers en investeerders om padelterreinen aan te leggen. De beschikbare ruimte is heel beperkt, maar de gemeente heeft 2 jaar geleden al een terrein aangekocht aan het sportcomplex in de Hoge Heirweg, en het Masterplan Sportsite stelt voor om daar padelvelden aan te leggen. Aangezien dat terrein in de kern van Sint-Martens-Latem ligt, wil de gemeente eerst een geluidsonderzoek uitvoeren.

Geluidsoverlast

Wie padel wil spelen in Sint-Martens-Latem, zal dus nog even geduld moeten uitoefenen, want de gemeente gaat eerst onderzoeken welke geluidsimpact zo'n padelveld heeft op de omgeving. "Er komt sowieso geluidsoverlast bij kijken, maar we willen het leefbaar houden, zowel voor de verenigingen als voor de buurtbewoners", vertelt Vanderheyden.

We moeten een leefbaar evenwicht vinden tussen de sport en de buurt
Pieter Vanderheyden, schepen van Sport

Omwille van corona zijn er op het sportcomplex een jaar lang geen normale activiteiten geweest. "Zo'n geluidsstudie is dus heel belangrijk. We moeten een leefbaar evenwicht vinden tussen de sport en de buurt. Op basis van het onderzoek zal de gemeente al dan niet toestemming geven voor de aanleg van de velden", besluit de schepen.

kasto80

Meest gelezen