Imeldaziekenhuis in Bonheiden test vanaf vandaag ook reizigers: "Maximaal 25 mensen per dag"

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden kunnen vanaf vandaag ook reizigers terecht voor een PCR-test, die corona detecteert. Veel mensen die op reis willen naar het buitenland, hebben een negatieve PCR-test nodig omdat ze nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn. Elke weekdag kunnen 25 personen zich daarom in het ziekenhuis laten testen. "De dagelijkse werking komt niet in gevaar. Onze patiënten hebben absoluut voorrang", benadrukt directeur Sean Van Brempt. 

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden voert vanaf vandaag ook coronatesten uit voor mensen die op reis willen vertrekken. Het ziekenhuis kreeg daar de afgelopen periode veel vragen over, want tot nu toe testten ze alleen patiënten die opgenomen werden of mensen die symptomen hadden. 

Omdat patiënten van het ziekenhuis voorrang krijgen, wordt het aantal testen voor reizigers beperkt tot 25 per dag. "Op donderdag organiseren we een "reizigersdag", want veel mensen vertrekken vrijdag of zaterdag", zegt directeur Sean Van Brempt op Radio 2 Antwerpen. 

Er is absoluut geen gevaar voor de dagelijkse werking van het ziekenhuis

Directeur Sean Van Brempt

"Maar er is dus absoluut geen gevaar voor de dagelijkse werking. We vragen aan de mensen die niet bij ons terecht kunnen om daar begrip voor te tonen. Mensen met coronasymptomen en onze patiënten gaan altijd voor", gaat Van Brempt verder.

Betalend of gratis?

Een PCR-test om op reis te kunnen vertrekken, zal in het Imeldaziekenhuis 70 euro kosten. "We moeten extra personeel vinden om die reizigerstesten te verwerken en daar komen dus ook extra kosten bij kijken. We hebben onze prijzen wel gelijkgesteld met andere centra in de regio", vertelt Van Brempt.

De federale overheid heeft wel twee gratis tests per persoon beloofd, maar het ziekenhuis weet voorlopig nog niet hoe het dat concreet moet organiseren. "Daarover hopen we snel meer duidelijkheid te krijgen", klinkt het. Een afspraak maken kan telefonisch of online, via je patiëntendossier.

Meest gelezen