Pixabay

Vluchten met luchtballonnen nooit eerder zo populair: "Vraag met 40% gestegen"

Een vlucht met een luchtballon was nooit eerder zo veelgevraagd. Dat blijkt uit een gesprek met Kris Houtmeyers uit Diest. Hij baat al 21 jaar 'Step In Balloons' uit, een bedrijf dat vaarten organiseert in hete luchtballonnen boven Vlaams-Brabant, het Hageland, de Kempen en Limburg. "Het aantal aanvragen is zeker met 40% gestegen". 

De luchtballonsector doet het goed. Sinds 8 mei mogen ze weer uitvliegen, en dat spreekt tot de verbeelding van heel wat mensen. Dat merkt ook Kris Houtmeyers uit Molenstede, een deelgemeente van Diest. Hij organiseert al sinds 1998 luchtballonvaarten. "We staan alle dagen volgeboekt. Gisterenavond hebben we ook een vaart gemaakt. En zoals het weer er naar uitziet gaan we elke avond kunnen opstijgen deze week. 's Ochtends kan ook, maar dan werken veel mensen. De afgelopen weken mochten we al uitvliegen, maar toen was het slecht weer. Met de zon van de afgelopen dagen én komende week zit het helemaal goed."

Glaasje cava bij de boer

Mooi weer betekent dus drukke dagen, toch kunnen mensen zich nog altijd inschrijven bij Kris voor een ballonvaart. "We hebben in totaal zes ballonnen en daardoor een capaciteit van 90 mensen. We vliegen wel enkel bij zonsopgang en -ondergang. Dan is er het minste wind. En heb je uiteraard ook het mooiste uitzicht over het prachtige landschap hier in het Hageland. Dat is bezaaid met graan, korenvelden, boomgaarden en maïsvelden. Niet te vergeten, de idyllische kerkjes en kasteeltjes."

"En dan is het hopen dat je lieve eigenaars tegenkomt die je toelaten om te landen." gaat Kris verder. "Zo mochten we gisteren onze ballon neerzetten op het veld van boer Koen. Hij heeft ons enorm geholpen en heeft daarna ook een glaasje cava mee gedronken. Zo pakken we het hier aan." 

Meest gelezen