Mechelen maakt zich klaar voor EK voetbal: "Verschillende plekken om veilig naar Rode Duivels te kijken"

De stad Mechelen maakt zich klaar voor het EK voetbal. Er komen alvast twee grote schermen: één bij Racing Mechelen en vanaf de achtste finales ook één bij Zomerbar Terrazza. Zo wil de stad voldoende plaats aanbieden om het EK veilig te kunnen volgen. "Veel horecazaken zullen ook een scherm zetten, maar daarnaast willen we een aantal plekken creëren voor iets meer mensen", zegt Kristof Calvo, de voorzitter van Mechelen Feest vzw. 

"Mechelen houdt van voetbal en van de Rode Duivels. Het is dus logisch dat we plekken creëren om naar het EK te kunnen kijken", zegt Kristof Calvo aan Radio 2 Antwerpen. De stad voorziet daarom alvast twee grote schermen. Een scherm komt bij Racing Mechelen, waar maximaal 400 mensen de wedstrijden kunnen volgen. Een ander scherm komt vanaf de achtste finales bij Zomerbar Terrazza.

Mechelen houdt van voetbal én van de Rode Duivels, daarom voorzien we alvast twee grote schermen

Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest

Veel horecazaken in Mechelen zullen daarnaast ook schermen installeren om de Rode Duivels op te zien schitteren. "Maar om het veilig te houden en om voldoende capaciteit aan te bieden, willen we ook een aantal plekken creëren voor nog iets meer mensen", zegt Calvo. Een plekje daarvoor kan je bemachtigen na een reservatie. Aan de ingangen zal daarop steeds gecontroleerd worden. 

Extra locaties

De stad staat tenslotte ook open voor nieuwe locaties. Wie een locatie wil voorstellen, kan dat doen bij het Mechelse evenementenloket. Ook vraagt de stad aan horecazaken die een scherm plaatsen tussen 11 juni en 11 juli, om dit door te geven aan de dienst lokale economie. 

"En als onze Rode Duivels verder gaan in het toernooi, dan gaan we nog op zoek naar bijkomende plekken. Dat zijn dus twee dingen om naar uit te kijken: het succes van de Duivels en extra plaats om het EK te volgen", besluit Calvo. 

Meest gelezen