Foto: politiezone Mechelen-Willebroek

Motorrijder met levenslang rijverbod ontvlucht politiecontrole: onder invloed van drugs

Een motorrijder die zich aan een politiecontrole wilde onttrekken, kwam na een wilde achtervolging door de politie ten val. Hij raakte lichtgewond. De 30-jarige man had een levenslang rijverbod en was onder invloed van amfetamines en opiaten. Bovendien reed hij rond met een gestolen nummerplaat en was de motorfiets niet verzekerd. 

Toen de motorrijder een politiecontrole opmerkte op de Dendermondsesteenweg in Willebroek, maakte hij rechtsomkeer en vluchtte hij weg richting A12. Hij reed sneller dan 180 kilometer per uur en negeerde het rode licht. In de Breendonkstraat, waar je maximaal 30 kilometer per uur mag rijden, haalde hij snelheden van 130 kilometer per uur. Toen hij moest uitwijken voor een vrachtwagen, reed hij bijna een fietser aan, die zo geschrokken was dat hij van zijn fiets sprong.

Onder de brug van de Koning Boudewijnlaan kon de motorrijder zijn motor niet in bedwang houden en kwam hij op het voetpad terecht. Toch vluchtte hij opnieuw weg. Even later kwam hij in de grasberm terecht in de Lijsterstraat. Hij verloor de controle over zijn stuur en ging onderuit. Hij schoof samen met zijn motor nog 20 meter verder. Daarbij liep de motorrijder lichte verwondingen op.

(Lees verder onder de foto.)

In zijn rugzak vond de politie 10,9 gram speed en hij legde ook een positieve speekseltest af voor amfetamines en opiaten. De 30-jarige man uit Kapelle-op-den-Bos had een levenslang rijverbod. De motorfiets was niet geldig verzekerd en niet ingeschreven bij DIV. De nummerplaat was een week eerder gestolen in Antwerpen. De motorfiets werd in beslag genomen. De man werd al twee keer betrapt op rijden onder invloed van drugs. Hij zal opnieuw voor de politierechter moeten verschijnen. 

Meest gelezen