Foto: De Vlaamse Waterweg nv

Nieuwe brug over Albertkanaal schuift naar definitieve plek in Massenhoven: over 3 weken open voor verkeer

In Massenhoven, bij Zandhoven, wordt vandaag een nieuwe brug over het Albertkanaal op zijn definitieve plaats geschoven. De nieuwe brug is hoger dan de oude, zodat hoger geladen schepen kunnen passeren. Over drie weken gaat de nieuwe brug open voor het verkeer en daarna zal er in de buurt nog een carpoolparking worden aangelegd.

Alle bruggen over het Albertkanaal kanaal worden stuk voor stuk verhoogd naar ruim negen meter zodat schepen hoger kunnen geladen worden en zodat versmallingen in het kanaal weggewerkt kunnen worden. In totaal gaat het over 62 bruggen en 45 daarvan zijn al klaar.

Half mei werd de oude brug aan de Liersebaan in Massenhoven afgesloten. Vandaag wordt de nieuwe brug op zijn definitieve plek geschoven. "De aannemer schuift de brug 23 meter op", zegt Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg nv. "Dat gebeurt heel voorzichtig en traag en zou ten laatste morgen afgerond moeten zijn." 

(Lees verder onder de foto.)

Op 28 juni gaat de brug in Massenhoven opnieuw open voor alle verkeer maar daarna volgen nog werken in de buurt. Er wordt een carpoolparking aangelegd met 148 parkeerplaatsen. In september zou die klaar moeten zijn. Voor fietsers worden er ook aansluitingen voorzien van de brug naar de jaagpaden, zodat het fietsverkeer vlotter en veiliger kan verlopen. 

Meest gelezen