NMBS tevreden over test met reservatietrein naar kust: "Reizigers laten zich niet tegenhouden door euro extra"

Meer dan 1.000 reizigers hebben afgelopen weekend een treinrit naar zee gereserveerd. De NMBS is tevreden over dat testweekend met die extra treinen naar zee waarvoor je één euro meer betaalt. En dus komen er tijdens de zomervakantie elke dag zulke kustexpresstreinen.

Deze zomer zullen er extra treinen naar de kust rijden, waar je een plekje kan laten vrijhouden voor 1 euro extra per rit. Vorige zomer waren er vele keren overvolle treinen naar zee en dat zorgde voor toestanden die helemaal niet coronaveilig waren. Daarom vroegen ze aan de kust dat er een reservatiesysteem zou komen om overvolle treinen te voorkomen.

De NMBS testte zo'n reservatiesysteem dit weekend uit met 20 rechtstreekse treinen die vanuit Gent-Sint-Pieters, Brussel-Zuid, Antwerpen en Luik naar 4 bestemmingen aan de kust reden. Dimitri Temmerman van de NMBS: "Reizigers hebben zich alvast niet laten tegenhouden door de euro extra voor de reservatie."

Bedoeling is alles coronaveiliger laten verlopen, en te vermijden dat er te veel mensen op de trein zitten. De NMBS gaat het systeem nu evalueren. Tijdens de zomervakantie worden er elke dag zulke treinen ingezet, specifiek gericht op dagjestoeristen.

Meest gelezen