Foto: Radio 2

Nu ook "Klassiek aan de Schelde" op Linkeroever: "Operaconcert met zicht op de skyline van Antwerpen"

Na enkele succesvolle edities van "Klassiek in het Park" in Brasschaat, slaat dit evenement deze zomer nu ook zijn tenten op in Antwerpen. Op zondag 29 augustus brengt "Klassiek aan de Schelde" de opera "Carmen" op Linkeroever. Toeschouwers kunnen genieten van klassieke muziek met de skyline van Antwerpen als decor. 

Na "Klassiek in het Park" in Brasschaat op 15 augustus en "Klassiek aan Zee" op 22 augustus, is het de beurt aan Antwerpen. De eerste editie van "Klassiek aan de Schelde" vertelt op 29 augustus het muzikale verhaal van"Carmen, de Spaanse furie" van George Bizet, gebracht door de Franse mezzosopraan Héloise Mas. Toeschouwers zitten in de tuin van de Royal Yacht Club op Linkeroever en hebben dus zicht op de skyline van Antwerpen. Carl Huybrechts praat de avond aan elkaar en is nu al enthousiast.  

Een mooi podium over de Schelde met goddelijke stemmen: er is geen betere plek als je houdt van klassieke muziek

Carl Huybrechts, verteller "Klassiek aan de Schelde"

"Kijk zelf: dit is veruit de mooiste plek van België, misschien wel van Europa", zegt Huybrechts als trotse Antwerpenaar. "Hier op Linkeroever staan en dan over de stroom die prachtige stad zien, waar een mooi podium staat met een fantastisch orkest en goddelijke stemmen. Ik denk niet dat er een betere plek is als je van klassieke muziek houdt."

Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is opgetogen. "We hebben het afgekeken van Brasschaat. ""Klassiek in het Park" is prachtig, lichtvoetig, met een lage drempel, de mooiste muziek die er is", zegt De Wever. "Hier brengen we de opera "Carmen" van Bizet, met zicht op de Rechteroever. Het wordt een magische avond. De ondertitel is de Spaanse furie, en als je hier zit kan je op de andere oever het toneel zien waar de echte Spaanse furie zich in 1576 heeft afgewikkeld. Dat draagt bij tot de muzikale beleving als je dat op deze plek kan doen."

Het wordt een magische avond

Bart De Wever (N-VA), burgemeester van Antwerpen

"Vanaf 17 uur zijn er al gratis promenadeconcertjes voor de wandelaars en mensen die op weg zijn naar het concert, dat start om 19 uur. Je kan hier geraken met de fiets, te voet, met de overzetboot of met de tram. Als het mooi weer is, en je bent hier geweest, ga je er over 30 jaar nog over vertellen", voorspelt Huybrechts.

Tickets zijn vanaf woensdag 9 juni te koop via deze website. De goedkoopste tickets kosten 12 euro, zitplaatsen zijn 24 euro en de Golden VIP met walking dinner in de Royal Yacht Club kosten 150 euro. Voor wie het iets minder exclusief mag, zijn er ook eetstandjes. 

Meest gelezen