Archiefbeeld

Roken of vuur maken bij code geel vanaf vandaag verboden

Het is vanaf vandaag verboden om te roken in natuurgebied waar code geel van toepassing is. Dat heeft  Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) beslist. Door de aanhoudende droogte is code geel van kracht in de provincies Antwerpen en Limburg, wat duidt op een verhoogde kans op brandgevaar. 

Vorige week kondigde Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir al aan dat ze verschillende mogelijkheden onderzoekt. Dat werk is nu klaar. Demir werkt de komende weken regelgeving uit die een algemeen en permanent rook- en vuurverbod installeert in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Ze  zal die ter goedkeuring voorleggen aan de Vlaamse regering. 

Verboden te roken of vuur te maken

Maar ondertussen neemt de minister binnen haar eigen bevoegdheden al maatregelen vanaf code geel. Vanaf nu houdt code geel niet alleen verhoogde waakzaamheid in, maar ook een verbod om te roken of vuur te maken.  

Momenteel geldt code geel in de Limburgse en Antwerpse  bossen en natuurgebieden. En dat zal nog even duren, want het belooft ook de komende dagen warm en droog te blijven, met een verhoogde kans op brandgevaar tot gevolg. 

Meest gelezen