Supportersclubs laten zich niet afschrikken door strikte maatregelen om Rode Duivels aan te moedigen in Denemarken

Ondanks strenge maatregelen voor wie de voetbalmatch van de Rode Duivels tegen Denemarken wil bijwonen, wagen sommige supporters toch hun kans. De supportersclubs De Bemvoort uit Pelt en De Scheve Toren uit Schelle trekken met een volle bus naar Kopenhagen. Enkel wie al gevaccineerd is, corona had of in quarantaine gaat, is zeker van een plek in het stadion.

Denemarken heeft strenge regels voor voetbalfans: enkel wie vier dagen op voorhand in quarantaine gaat, in de voorbije acht maanden corona gehad heeft of al volledig gevaccineerd is, mag het stadion binnen. Nu de Rode Duivels volgende week donderdag in Kopenhagen spelen, is dat een doorn in het oog voor veel supporters. "Ik ga het er toch op wagen", zegt Michael Vandersteen van supportersclub De Bemvoort.

Hopelijk is er geen of nauwelijks controle in het stadion zodat we toch binnen mogen

Michael Vandersteen, supportersclub De Bemvoort

"Denemarken is het enige land dat moeilijk doet", zegt Vandersteen. "Er zijn veel supporters die eerst nog in Sint-Petersburg naar de match gaan kijken. Dan kan je niet vier dagen in quarantaine gaan." Wie niet in quarantaine wil, mag het stadion niet binnen. Toch hopen enkele supporters op milde controles. "Er zijn een aantal mensen die meegaan, maar eigenlijk niet in orde zijn. Ik ga het zelf ook proberen", zegt Vandersteen. "De bus kan sowieso tot in Kopenhagen rijden. Daar laten we ons nog een keer testen en dan hopen we op milde controles in het stadion zelf."

"Als ik in de Deense regering zou zitten, zou ik liever hebben dat de 500 Belgen samen in het stadion zitten, in plaats van verspreid over alle cafés in de stad", vertelt Vandersteen. "Ze hadden het ook veiliger kunnen regelen door iedereen samen te vervoeren en binnen te laten, dus doen we het maar zo."

Beluister hier het volledige gesprek met Michael Vandersteen:

Tom Ploegaerts van supportersclub De Scheve Toren uit Schelle laat zich ook niet onmoedigen door de niet altijd transparante voorwaarden om de Rode Duivels aan te moedigen in Denemarken.

"De wedstrijd tegen Denemarken wordt wellicht de moeilijkste voor de Rode Duivels in de groepsfase. Die willen we absoluut bijwonen. We hebben er ook even over nagedacht om naar Rusland te gaan, maar dat plan hebben we door de coronacrisis snel laten varen", zegt Ploegaerts in "De wereld vandaag".

"We vertrekken in Schelle een dag voor de wedstrijd tegen Denemarken. We rijden dan naar Duitsland, want we logeren in een hotel in Duitsland aan de Deense grens. De dag van de wedstrijd rijden we naar Kopenhagen om de wedstrijd te zien. Na de wedstrijd rijden we terug naar Duitsland. We zullen een drietal dagen onderweg zijn."

De voorbije dagen was er veel onduidelijkheid over extra controle bij het stadion. "Daar hebben we vandaag beter nieuws over gekregen. Gisteren werd er nog gesuggereerd dat je daar het resultaat van een Deense PCR-test moet worden getoond. Aan de ingang mag je nu het bewijs van vaccinatie of immuniteit tonen, of het resultaat van een PCR-test van de voorbije 72 uur", besluit Ploegaerts.

Beluister hier het volledige gesprek met Tom Ploegaerts:

Meest gelezen