Stad Tienen

Tienen wil leegstaande winkels aan de man brengen via online-verhuurplatform bizLocator

De stad Tienen wil alle leegstaande winkels en bedrijfsruimtes in de binnenstad samenbrengen op het onlineplatform bizLocator. Dat moet het aanbod makkelijker toegankelijk maken voor huurders en kopers, zodat de gebouwen sneller een nieuwe functie krijgen. 

De stad Tienen onderneemt actie tegen de leegstand van winkels en bedrijfsruimtes. In de binnenstad zijn er nu ongeveer 60 leegstaande panden.  "We willen deze leegstand proactief wegwerken", zegt schepen Bram Delvaux (Open VLD). "We gaan de eigenaars van de panden contacteren en hen overtuigen om de panden actief op de markt te brengen, via bizLocator.  Het is een eerste stap uit een reeks acties die we zullen ondernemen om de leegstand in de handelskern aan te pakken", aldus Delvaux.

BizLocator is een centrale databank die in 2013 opgestart werd met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Eigenaars van leegstaande panden kunnen er hun pand promoten en te koop of te huur aanbieden. Het aanbod bevat o.a. winkels, horecazaken  en pop-ups over heel Vlaanderen, en binnenkort dus ook in Tienen. Potentiële kopers of huurders kunnen het aanbod consulteren en na gratis registratie contact opnemen met de eigenaars.

Meest gelezen