Gezin uit Lummen scoort met Facebookpagina 'Wandelen met kinderen': "Gezinnen delen tips en ervaringen met mekaar" 

Een gezin uit Lummen heeft de grootste wandelvereniging van België en Nederland op Facebook opgericht. Het gezin met vier kinderen richtte de groep "wandelen met kinderen" op om ervaringen te delen met andere gezinnen. Intussen volgen al meer dan 31.000 gezinnen de pagina.

Raf Jans en z'n vrouw Liesbeth Renders zochten enkele jaren geleden een goedkoop en budgetvriendelijke activiteit voor hun gezin met vier kinderen. “We zijn beginnen te wandelen, maar op dat moment was er heel weinig informatie te vinden over wandelen met kinderen. Dan hebben we besloten om een eigen Facebookgroep op te richten om al onze ervaringen te delen zodat andere gezinnen dat ook konden doen," zegt Jans. En dat bleek een enorm succesverhaal te zijn want ruim 31.000 gezinnen volgen ondertussen de pagina. "Niet alleen volgen, want de leden zijn heel actief en plaatsen ook hun wandelingen. Er worden heel wat tips uitgedeeld onder mekaar, en zo blijft de groep ook leven."  

In de derde week van augustus gaan ze ook 100 kilometer wandelen voor het goede doel. "Dan doen we een tocht die we starten in Riemst en dan volgen we een stuk van de GR5-route tot aan De Duizendjarige Eik van Lummen", zegt Jans. Leden mogen het doel mee kiezen, of een slaapplaats aanbieden. 

Meest gelezen