GODONG / BSIP

Daar is de zon, daar is de zomer: deze week 25 graden, volgende week nog meer

Leg je zonnebril, zonnecrème en parasol niet te ver weg: er zit een warme, zomerse periode aan te komen. Deze week halen we temperaturen tot 25 graden, in de eerste dagen van volgende week zou het zelfs nog warmer worden.

We hebben er langer dan gehoopt op moeten wachten: de zon. Maar ze is eindelijk van de partij, en ze lijkt niet meteen van plan om te verdwijnen als we de weerkaarten van het KMI bekijken.

Vandaag is het in de meeste streken zonnig met hier en daar wat stapelwolken, we halen tot 23 graden. De dagen daarna zien we hetzelfde beeld, met stijgende temperaturen: morgen tot 24 graden, woensdag en donderdag tot 25 graden. Vrijdag halen we tot 26 graden, maar zouden er mogelijk lokaal een paar buien kunnen ontstaan.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (zondag 6 juni, 20u), het artikel gaat daaronder voort

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Het weekend, met de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK op het programma, belooft ook om andere redenen veelbelovend te worden: zonnig en droog met temperaturen tot 25 graden.

En als we al verder durven kijken naar volgende week, dan ziet het er nóg beter uit. We zouden in de eerste helft van volgende week alleen maar zon en temperaturen tot 28 graden mogen verwachten. Maar natuurlijk geldt, hoe verder in de tijd, hoe onzekerder de voorspellingen. Het is dus nog af te wachten, maar: wordt vervolgd!

Meest gelezen