Augustuskermis in Turnhout? Beslissing pas op het laatste moment

Het stadsbestuur van Turnhout wil pas eind juli beslissen of de augustuskermis kan doorgaan of niet. Het wil afwachten hoe de coronamaatregelen verder evolueren. De augustuskermis telt een 70-tal attracties en lokt op topdagen zo'n 4.000 bezoekers. 

De augustuskermis vindt normaal gezien in het begin van die maand plaats. De finale beslissing erover zal ten laatste eind juli vallen. Dat is dus op het allerlaatste moment. Maar de stad is wel al volop bezig met de voorbereidingen. 

"We zijn alle voorzieningen op de plaats van de kermis al in orde aan het maken", zegt schepen voor Foren Francis Stijnen (CD&V). "We leggen ook al contact met de foorkramers, zodat we helemaal klaar zijn op het moment dat de start kan gegeven worden."

"Kermisstad"

De schepen kijkt er in elk geval naar uit. "Turnhout is echt wel een kermisstad. Het zou heel erg zijn, moesten we het dit jaar nog eens zonder kermis doen. Laten we duimen dus!"

Zo is de "blijde intrede" van de foorkramers in het centrum van de stad zelfs uitgegroeid tot een evenement doorheen de jaren. Op een afgesproken tijdstip rijden ze samen luid toeterend de Grote Markt op en daar komen veel kermisliefhebbers naar kijken.

Meest gelezen