Pretland

Binnenspeeltuin Pretland in Linter is klaar voor heropening op 9 juni

Om half één woensdagmiddag gaan de deuren van binnenspeeltuin Pretland in Linter weer open. Sinds 15 oktober 2020 waren ze gesloten als gevolg van de coronacrisis. Alles zal coronaproof zijn, verzekert de uitbater.

"Alles is klaar om opnieuw open te gaan", stelt Evy Mathijs van binnenspeeltuin Pretland in Linter. "We kunnen onze klanten verzekeren dat hun kinderen in veilige omstandigheden kunnen komen spelen.  We zijn nu nog volop bezig met extra controles en het ontsmetten van alle meubilair en speeltuigen. Daarnaast moeten we natuurlijk ook onze rekken met snoep en onze koelkasten met drank vullen", lacht Evy. 

Tijdslot

"Om te verzekeren dat alles correct verloopt, zullen we werken met een tijdslot", legt Evy uit. "Je moet op voorhand een periode reserveren. Een groep kinderen kan dan een tijdje spelen, maar die groep moet daarna in één keer de binnenspeeltuin verlaten. Na iedere groep trekken we een uur uit om alles te desinfecteren. Omdat er dan geen kinderen en/of ouders zijn kunnen we dat heel systematisch doen." 

Niet bang voor mooi weer

Net nu  de heropening voor de deur staat, is het prachtig lenteweer. Maar daar is Evy niet bang voor. "De reservaties lopen vlot binnen. Ik denk dat het mooie weer even geen rol speelt. De kindjes willen gewoon nog eens lekker kunnen ravotten. In de zomer passen we onze openingsuren wel aan. Dan zijn we open van negen uur tot twee uur 's middags. Zo kunnen de mensen in de namiddag nog ergens anders naartoe of een mooie wandeling maken."

Meest gelezen