Kinepolis Kortrijk bereidt zich voor op de grote heropening: "Alleen nog popcorn klaarzetten"

Morgen mogen ook de bioscopen weer de deuren openen. Kinepolis Kortrijk brengt op dit moment alles in orde om ervoor te zorgen dat de bezoekers na 225 dagen sluiting veilig in een verzorgde cinemazaal terechtkunnen. "Het laatste op onze to-dolijst is de bakjes popcorn aanvullen", zegt Alain Himpe, de manager van Kinepolis Kortrijk, aan Radio 2 West-Vlaanderen.  

Morgen mogen bioscopen weer de deuren openen en daar zijn niet alleen de fervente filmgangers blij mee, ook Alain Himpe, de manager van de Kinepolis in Kortrijk, kijkt er naar uit. "Vorige week zaten we opnieuw samen met alle vaste medewerkers en iedereen is erg enthousiast. Na 225 dagen verlangen ze om er opnieuw in te vliegen."

De medewerkers zetten vandaag alles op alles om alle noodzakelijke voorbereidingen af te werken. "Vandaag zitten we in de laatste rechte lijn. Alle films zijn binnengekomen en het team van de projectie test nog even alles uit. Zij gaan kijken of de projectoren, die 30 weken stil hebben gelegen, allemaal in orde zijn en of alles van beeld en klank klopt. Als laatste moeten we nog de popcorn klaarzetten. We zien dat mensen echt weer naar de film willen komen, want de voorverkoop loopt best goed", vertelt manager Himpe. 

Popcorn

"Bij de eerste lockdown hebben we heel veel popcorn weggeschonken aan scholen en goede doelen in de buurt, want wij konden er niks mee doen. Zij waren daar heel blij mee. Nu hebben we onze voorraad popcorn weer aangevuld", lacht manager Himpe. Door de cijfers van de voorverkoop en de jarenlange ervaring kunnen bioscopen vlotjes de nodige hoeveelheid popcorn inschatten. Maar veel hangt natuurlijk ook af van het weer en het aanbod van films in de bioscoop. 

Veelbelovend filmaanbod

Het filmaanbod ziet er voor de komende maanden veelbelovend uit. "Na de eerste lockdown was het aanbod lang niet zo goed, want toen lag de productie van Hollywood volledig stil. Nu zijn er weer veel nieuwe films gemaakt. Voor de heropening is er voor elke filmfan wel wat wils. We hebben enkele familiefilms, zoals "K3: Dans van de Farao" en "Tom en Jerry". Maar natuurlijk is er ook de langverwachte disneyfilm "Cruella". Ook voor de horrorfans hebben we 2 films, die zeker in de smaak zullen vallen: "The Conjuring: The Devil Made Me Do It" en "A Quiet Place Part II". En dan hebben we het ook nog niet gehad over de kwalitatieve films, zoals oscarwinnaar "Nomadland" en "Drunk"", vertelt Kinepolismanager Himpe.

Meest gelezen