Radio 2 Antwerpen

Bloemencorso Loenhout gaat zeker door: "Bloemen voor de bloemenstoet zijn geplant"

De bloemencorso in Loenhout, werd net zoals zovele evenementen vorig jaar afgelast door corona, maar er komt een editie 2021 op de tweede zondag van september. Het wordt vermoedelijk een afgeslankte versie omdat er minder geld kon ingezameld worden door corona.

Na veel wikken en wegen is beslist om de bloemencorso van Loenhout dit jaar toch door te laten gaan. Vorig jaar werd die, net zoals zovele andere evenementen afgelast door corona. Maar er komt er nog toch één op 12 september 2021.

"We hebben er lang aan getwijfeld maar we zijn heel erg blij dat de knoop nu is doorgehakt en dat de bloemencorso kan doorgaan. Vermoedelijk niet helemaal zoals andere jaren. We moeten nog even afwachten welke voorwaarden de overheid ons oplegt. Maar we gaan alleszins ons best doen om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen. De bloemenstoet vindt in principe plaats op een afgesloten terrein dus dat maakt het allemaal wat meer controleerbaar", zegt secretaris Nelle Bogaerts van de bloemencorso in Loenhout.

Mogelijk wordt het een afgeslankte versie omdat niet alle geldinzamelactiviteiten zijn kunnen doorgaan

Secretaris Nele Bogaerts

"Enkele buurtschappen twijfelden nog om mee te doen omdat heel wat activiteiten om geld in te zamelen niet zijn kunnen doorgaan door corona. Of het allemaal even groot wordt als andere jaren, is nog niet duidelijk maar uiteindelijk is iedereen weer met volle motivatie opgestart. We zijn de tenten weer aan het opbouwen en de bloemen zijn weer geplant", geeft Bogaerts nog mee.

Meest gelezen