Vzw Konekt

Gentse vzw roept bedrijven op om mensen met verstandelijke beperking aan te nemen: "Iedereen heeft talenten!" 

Vzw Konekt uit Gent wil met de campagne #tismaarda bedrijven over de streep trekken om ook mensen met een verstandelijke beperkingen aan te werven. Daarvoor lichten ze 3 organisaties uit die het nu al doen: Colruyt, Dille & Kamille en Natuurpunt. "Ze bieden kansen op maat", zegt Wouter Krznaric van Konekt. 

De Gentse vzw Konekt wil dat meer mensen met een verstandelijke beperking een gewone job kunnen vinden en start daarom met een campagne. Het zet enkele grote bedrijven in de kijker die nu al werknemers met een beperking hebben. Het gaat onder meer om supermarktketen Colruyt en Dille & Kamille. De vzw hoopt nu om met een grote mediacampagne nog meer andere bedrijven te overtuigen om ook iemand met een verstandelijke beperking in te zetten.

Meewerken in natuurpark Bourgoyen

Naast Colruyt en Dille & Kamille zet ook Natuurpunt al in op tewerkstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben bijvoorbeeld iemand die meedraait voor taken in het Gentse natuurpark Bourgoyen. Het takenpakket is er heel gevarieerd. "Dat gaat over snoeien, planten en het onderhoud van velden, dus dat is zeer breed. Die jobs zijn absoluut niet afgelijnd", vertelt woordvoerder van de vzw, Wouter Krznaric.

We willen tonen hoe je mensen met een beperking toch in dienst kan nemen

Wouter Krznaric, woordvoerder bij vzw Konekt

Bedrijven die willen meedoen met het project krijgen daarvoor hulp van de vzw. "We ondersteunen ze daarin door hier en daar te coachen", klinkt het bij Krznaric. "En ook door te tonen op welke manier je mensen met een beperking in dienst kan nemen."

De vzw is er van overtuigd dat er op de arbeidsmarkt plaats is voor iedereen. "Waar al onze partners van uitgaan is het feit dat iedereen vol zit met talenten, en dat het er op aankomt om de talenten van die personen te ontdekken en daar dan ook een takenpakket op af te stemmen."

Bekijk hier het campagnefilmpje van #tismaarda:

kasto80

Meest gelezen