Oproep naar zomerdokters in De Panne slaat aan: "Er zijn al verschillende kandidaturen binnen"

Dinsdag kwam er vanuit de gemeente De Panne een oproep om deze zomer met een aantrekkelijk pakket huisartsen naar de badstad te halen. De "zomerdokters" kunnen gebruik maken van een goed uitgerust kabinet en ze mogen gratis met hun gezin of partner logeren in een vakantiewoning. Burgemeester Bram Degrieck (Het plan-B): "Verschillende dokters hebben al laten weten dat ze willen inspringen in het toeristisch seizoen.”

Aan de kust maken ze zich klaar voor het drukke zomerseizoen. Het aantal mensen in De Panne stijgt dan van 11.000 naar 60.000. De voorbije jaren was er geregeld een tekort aan huisartsen, ook omdat de eigen dokters in De Panne zelf vakantie willen nemen. Daarom doen ze voor die periode een bijzondere oproep aan huisartsen. Burgemeester Degrieck: "Al even krijgen we alarmsignalen. Er zijn minder en minder huisartsen en die zien hun werkdruk stijgen. Meer en meer inwoners ondervinden moeilijkheden om bij een huisarts te raken. Of ze moeten buiten de gemeente op zoek gaan. "

(Lees verder onder foto)

Summerdoc @ De Panne

Om dokters te overhalen om in De Panne te komen werken, biedt het gemeentebestuur met "Summerdoc" een aantrekkelijk pakket aan.  Zo is er een goed uitgerust dokterskabinet op 200 meter wandelafstand van het strand. Tijdens de periode dat de artsen als zomerdokter aan de slag zijn, verblijven ze samen met hun gezin of partner gratis in een vakantiewoning. Er zijn nog meer voordelen: een strandcabine, gebruik van (elektrische) fietsen, een initiatie zeilwagenrijden, een abonnement voor Plopsaland De Panne en een partijtje tennis of padel. 

En dat pakket spreekt blijkbaar aan. Burgemeester Bram Degrieck: "Wij zijn blij dat verschillende dokters al hebben gereageerd. Vandaag en morgen doen we nog een mailing naar het volledige doktersbestand in Vlaanderen en daar zullen we wellicht nog veel respons op krijgen. Daarna kijken we wie wanneer kan. Als er meerdere kandidaten zijn, zullen we een selectie moeten maken. Maar het slaat zeker aan, we voelen dat daar een bepaalde draagkracht voor is." 

Rode loper

Burgemeester Degrieck "We zoeken 1 of meer huisartsen voor 3 maanden van de zomer. We rollen de rode loper voor hen uit maar daartegenover moet natuurlijk een engagement staan. Ze komen er niet van af met hier één uurtje per dag te komen werken. Ze nemen een voltijdse rol op en dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale huisartsen en huisartsenkring."

Het project “Summerdoc” is een éénmalig proefproject: "We zoeken op korte termijn een oplossing voor komende zomer. Maar we zijn ook actief op zoek naar huisartsen om zich permanent in De Panne te vestigen. We zullen zien wat het geeft, maar niets doen was geen optie.”

Visual Summerdoc @ De Panne

Meest gelezen