Drie Gentse studenten maken zelf wodka van aardappelen: "Landbouwers zijn blij dat we iets met de overschotten doen"

Drie studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Gent hebben voor hun bachelorproject wodka gemaakt van achtergebleven aardappelen. Door de coronacrisis waren er vaak grote hoeveelheden aardappelen over. "Door onze Belgische aardappelwodka verhelpen we die overschotten voor een stuk", zegt  student-ondernemer Thibaud Lauwers.

Jonas Lissens, Mylan Pycke en Thibaud Lauwers bedachten in het kader van hun opleiding bedrijfsmanagement een originele oplossing voor de Belgische aardappelen die over waren door de coronacrisis. Ze hebben die overschotten verwerkt tot aardappelwodka. "We halen die bij lokale landbouwers, wat een unieke smaak geeft aan de wodka", legt student-ondernemer Thibaud Lauwers uit.

Je proeft de aardappel er wel een beetje door, wat een toegevoegde waarde is

Thibaud Lauwers, studentondernemer

Lokaal geproduceerd

Aangezien de drie zelf nog studeren in Gent, wordt de productie van de wodka overgelaten aan een professionele brouwerij. "Wij besteden onze productie uit aan distilleerderij Craywinckelhof, gesitueerd in Lubbeek bij Leuven", geeft Lauwers mee. "De aardappelen komen daar ook uit de buurt om het transport van onze grondstoffen zo klein mogelijk te houden. We willen ook zo weinig mogelijk vervuilen."

Toekomstplannen

Graag willen ze na hun opleiding de onderneming Boldest Spirits uitbouwen. "We zijn gestart met de bachelorproef, maar we willen het voortzetten als echte onderneming", zegt Lauwers enthousiast. "We zijn ook maar met een kleine hoeveelheid gestart, maar in de toekomst gaat dat meer worden, we hebben grote ambities."

kasto80

Meest gelezen