Radio 2

Geen EK voetbal op groot scherm in Meise en Wemmel: "Toestand nog te onzeker"

Het EK voetbal zal niet op groot scherm worden vertoond in Meise en Wemmel. De organisatoren kunnen in beide gevallen de veiligheid van de bezoekers in het kader van de coronamaatregelen niet waarborgen. 

In Meise zal er geen vertoning op groot scherm zijn van het EK voetbal. Ook in Wemmel geen voetbal op groot scherm, want "Parking W" gaat niet door. Beide evenementen lokten tijdens het WK voetbal in 2018 nog duizenden bezoekers.  

Organisator "Meise Boven" laat weten dat de huidige pandemie en de bijhorende maatregelen het onmogelijk maken om de veiligheid van iedereen te waarborgen. De mogelijke versoepelingen in juli zijn nog te onduidelijk en maken het onmogelijk om op korte termijn grote evenementen te kunnen organiseren met medewerking van lokale verenigingen, klinkt het. 

Zelfde verhaal in Wemmel: ook daar kunnen de organisatoren niet doen wat ze willen. Tijdens het WK voetbal in 2018 kwam er nog een massa volk naar het grasplein voor het gemeentehuis (zie archieffoto boven dit artikel). Naast de algemene maatregelen zijn er ook praktische bezwaren, laat organisator "Parking W" weten. Zo zou het grote scherm bijvoorbeeld zichtbaar zijn vanop de openbare weg, en dat is volgens de coronamaatregelen verboden om samenscholingen te voorkomen. Voetballiefhebbers kijken dus best thuis of op café naar het kampioenschap.

Meest gelezen