Radio 2

Geen treinverkeer tussen Lichtervelde en Diksmuide door beschadigde bovenleiding

Er rijden voorlopig geen treinen tussen Lichtervelde en Diksmuide en dat in beide richtingen. Rond 11 uur vanmorgen reed een vrachtwagen met kraanarm de bovenleidingen aan een overweg in Kortemark compleet door. De herstelwerken zullen nog een hele tijd duren. Vandaag zal er geen treinverkeer meer mogelijk zijn.

"Sinds 11 uur vanmorgen is het treinverkeer tussen Lichtervelde en Diksmuide onderbroken. De bovenleidingen zijn geraakt door een vrachtwagen die te hoog geladen was. Het treinverkeer is onderbroken, maar er rijden wel vervangbussen van de NMBS tussen Lichtervelde en Diksmuide en dat in beide richtingen", vertelt Frederik Petit van spoornetbeheerder Infrabel. Ook 2 slagbomen en de signaalverwerking sneuvelden tijdens de aanrijding. 

Radio 2

Meest gelezen