Spoornetbeheerder Infrabel dit jaar nog op zoek naar meer dan 400 nieuwe werknemers, vooral in Antwerpen

Spoornetbeheerder Infrabel is voor de tweede helft van dit jaar nog op zoek naar meer dan 400 nieuwe werknemers. Het gaat vooral om technische profielen voor de vernieuwing en het onderhoud van de spoorweginfrastructuur. Meer dan de helft van de vacatures zijn uitgeschreven voor Vlaanderen, met name in Antwerpen. 

"Bij Infrabel zoeken we jaarlijks tussen de 700 en 800 nieuwe mensen", aldus woordvoerder Thomas Baeken. "Dat komt omdat we met heel wat mensen zitten die op pensioen gaan, of zullen gaan. En die collega's moeten uiteraard vervangen worden." Concreet is de spoornetbeheerder op zoek naar meer dan 400 nieuwe werknemers. Het gaat om technische profielen (veelal knelpuntberoepen) die op de vele werven van Infrabel zullen instaan voor de aanleg en onderhoud van sporen, bovenleidingen en seinen.

Antwerpen en Gent

"Zowat de helft van de vacatures staan open in Vlaanderen, en dan met name in Gent en Antwerpen. Vooral daar is het moeilijk om de profielen te vinden omdat er heel wat concurrentie is van andere bedrijven, denk maar aan bedrijven in de Antwerpse haven. We vissen allemaal in dezelfde vijver, daarom doen we nog een extra spurt om de juiste mensen te vinden", gaat Baeken verder.

Infrabel gaat nu een campagne lanceren op onder ander sociale media om snel de nieuwe vacatures ingevuld te hebben. "Werken bij Infrabel geeft veel voordelen, er zijn veel groei en opleidingsmogelijkheden", aldus Baeken. Wie interesse heeft kan terecht op de website van Infrabel. 

Meest gelezen