Inschrijvingen "Dodentocht Light" in Bornem starten vandaag, tocht van 100 kilometer verspreid over twee dagen

Vanaf vanavond 19 uur starten de inschrijvingen voor de "Dodentocht Light" in Bornem. Net als vorig jaar gaat de Dodentocht dit jaar door corona niet in z'n traditionele vorm door maar je zal een tocht van 100 kilometer kunnen maken, verspreid over twee dagen. Er zijn zeven verschillende "tweedaagsen".

Het organiseren van de jaarlijkse Dodentocht in Bornem, neemt heel erg veel tijd in beslag. "Het moment dat we de hele mallemolen in gang moesten zetten, was er nog geen duidelijkheid over de coronamaatregelen. In maart 2021 hebben we dan beslist om geen traditionele Dodentocht, een tocht van 100 kilometer in één stuk door Bornem en omgeving, te organiseren maar zijn we beginnen te brainstormen over alternatieven", zegt woordvoerster Ilse Robyn van de Dodentocht.

Daaruit is de "Dodentocht Light" ontsproten. Deelnemers wandelen twee dagen na elkaar, elke dag 50 kilometer langs een uitgestippeld parcours. "Er zijn tien vertrekpunten zodat de wandelaars niet allemaal op hetzelfde moment samenkomen en we werken met tijdslots. Per vertrekpunt mikken we op maximaal 100 deelnemers. Elk weekend kunnen 1.000 mensen meewandelen", zegt Robyn.

Deelnemers moeten zelf eten en drinken meebrengen. Er zijn geen bevoorradingsposten zoals bij de traditionele Dodentocht

Ilse Robyn, secretaris Dodentocht

Belangrijk om te weten is dat deelnemers voor eigen eten en drank moeten zorgen want er zijn geen bevoorradingsposten voorzien, zoals tijdens de traditionele Dodentocht. Er zijn ook geen toezichters aanwezig om de wandelaars langs mogelijk gevaarlijke kruispunten te begeleiden.

Vanaf vanavond 19 uur kan je je hier inschrijven. Het eerste weekend is dat van 3 en 4 juli. 

Meest gelezen