Leuven opent twee extra testcentra voor vakantiegangers

In Leuven komen er twee extra testcentra voor corona, speciaal voor de mensen die op vakantie willen vertrekken. Eentje in het centrum van de stad en eentje aan de Brabanthal. Er zullen tot 3.000 tests per dag kunnen gebeuren.

De stad Leuven opent op 23 juni twee extra testcentra voor corona. In heel wat landen moet je een negatieve coronatest kunnen voorleggen als je er met vakantie wil gaan. En omdat er binnenkort weer veel mensen zullen vertrekken, komen er in Leuven twee extra testcentra, speciaal voor vakantiegangers. 

"Als iedereen vandaag naar het bestaande testcentrum zou gaan of naar zijn huisarts, dan raken die overbevraagd", stelt de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).  "Daarom gaan we in samenwerking met de KUL, het UZ Leuven,  de huisartsenkring en het MCH (Medisch Centrum Huisartsen) twee extra testcentra inrichten, waar je je kan laten testen voor je op vakantie gaat naar het buitenland en bij je terugkeer."

 Het grootste testcentrum komt er op de parking van de Brabanthal. Daar is ruimte om een grote testcapaciteit te voorzien en het is vlot bereikbaar. De teststraat zal gescheiden zijn van het vaccinatiecentrum. Ook in het centrum van de stad komt er een testlocatie voor vakantiegangers met een kleinere capaciteit.  Op de parking van het Van Dalecollege in de Naamsestraat bevindt zich al het testcentrum voor studenten. Binnenkort kunnen daar ook vakantiegangers terecht voor een test.  “Met beide testlocaties samen mikken we op een capaciteit van 3.500 tests op piekdagen. Daarmee kunnen we voldoen aan de vraag op piekdagen, en zo de huisartsen ontlasten", besluit de burgemeester.

Meest gelezen