Corona-editie Lokerse Feesten pakt uit met Belgische artiesten, zoals Hooverphonic en Clouseau

De organisatie van de Lokerse Feesten heeft de eerste namen bekendgemaakt van de corona-editie van het festival van 30 juli tot en met 8 augustus. Er staan vooral Belgische namen op de affiche en festivalgangers moeten per bubbel van 4 over het terrein verspreid staan. "Het enthousiasme is enorm groot", vertelt organisator Timothy Heyninck.

Het tiendaagse festival Lokerse Feesten kiest deze zomer vooral voor Belgische artiesten zoals Arsenal, Hooverphonic, Clouseau, Bart Peeters, Gabriel Rios, Novastar, Brihang en Het Zesde Metaal.  Het volledige programma kan je bekijken op hun site.

Daarnaast wil het festival veiligheid vooropstellen en worden tickets verkocht per bubbel van 4. Het terrein wordt opgedeeld in verschillende zones en zo kunnen er 1.600 bezoekers langskomen. "Het is kleinschaliger, slechts 10 procent van het normale aantal bezoekers, maar we hebben enorm veel zin om eraan te beginnen", geeft organisator Timothy Heyninck mee. "Elke bubbel krijgt een eigen plek op het terrein op veilige afstand van anderen, maar binnen je bubbel van 4 kan je rechtstaan, dansen en genieten van een reeks topconcerten."

Het is belangrijk dat festivals en artiesten elkaar steunen, zodat iedereen er volgend jaar weer helemaal kan staan

Timothy Heyninck, organisator Lokerse Feesten

Elkaar een duwtje in de rug geven

Normaal gezien staan er op de affiche van de Lokerse Feesten veel internationale artiesten en wordt er ook gewerkt met thema-avonden per muziekgenre. Dat zal dit jaar niet zo zijn. Ook het aantal artiesten per avond is beperkter dan in pre-coronatijden.  

Door te kiezen voor Belgische artiesten krijgt de organisatie van de Lokerse Feesten wat meer zekerheid. "Je weet niet wat er nog gaat gebeuren met corona in Europa en als een land dan restricties oplegt, bepaalde internationale groepen niet tot bij ons geraken, dan zitten we in de penarie", zegt Heyninck. "Maar op deze manier kunnen we ook de Belgische muziekscene een duwtje in de rug geven. Dat is voor zowel festivals als muziekgroepen en hun entourage goed."

Besparen

Op kwaliteit wil Heyninck niet inboeten, dus zocht de organisatie naar andere manieren om te besparen. "We wilden er zeker voor zorgen dat de ticketprijzen aanvaardbaar bleven, dus de bezoekers zullen op dat vlak geen extra belasting krijgen", legt hij uit. "Zo hebben we wat beknibbeld op het aantal groepen, maar niet op de kwaliteit van de artiesten." Normaal zullen de tickets rond de 20 à 30 euro kosten. 

Wie al tickets had voor editie van 2020 (die geannuleerd werd), kan die gebruiken als waardebon en krijgt ook toegang tot een exclusieve voorverkoop met een beperkt aantal tickets. 

kasto80

Meest gelezen