Huldenberg in rouw na overlijden Dixie Dansercoer: "Hij was door iedereen gekend en geliefd"

In Huldenberg reageren inwoners verslagen op het overlijden van poolreiziger en avonturier Dixie Dansercoer. Hij woonde al jaren in Huldenberg en hij kreeg ook een standbeeld naast het gemeentehuis. Daar komen mensen nu bloemen neerleggen want Dixie was heel graag gezien in de gemeente. 

Poolreiziger Dixie Dansercoer is overleden op expeditie in Groenland, hij was 58 jaar oud. Dixie woonde in Huldenberg. Naast het gemeentehuis staat een beeld dat verwijst naar zijn expedities. "Ik kom een bloemetje leggen aan het beeld van Dixie Dansercoer omdat hij dat verdient", vertelt een vrouw uit Huldenberg. "Ik kende hem niet echt persoonlijk maar iedereen kende hem wel. Hij was ook begaan met het dorpsleven."

Het zal een gemis zijn zonder Dixie

een buurtbewoner

"Mijn mama heeft over Dixie verteld", zegt een jongen uit de buurt. "Ik weet dat hij vaak op avontuur ging en dat hij een heel lieve man was." En dat laatste wordt bevestigd door alle dorpsgenoten: "Dixie woonde in mijn buurt. Als hij aan onze deur passeerde, zei hij altijd goeiedag. Het was de vriendelijkheid zelve. Iedereen is geschokt. Ik heb er geen woorden voor, dit is verschrikkelijk voor zijn familie en zijn kinderen." En ook andere inwoners reageren gelijkaardig: "Hij was door iedereen gekend en geliefd, het was een heel beminnelijk man. Het zal een gemis zijn zonder Dixie." 

Trainen voor expedities

"Ik kende hem redelijk goed, ik heb nog werken uitgevoerd aan zijn huis", vertelt een stukadoor. "Hij was nog zo jong, hij was nog niet eens 60 jaar." En de Huldenbergenaren herinneren zich ook de momenten dat Dixie door het dorp liep om te trainen voor zijn expedities: "Ik heb hem nog voorbij zien komen met autobanden achter zich aan die hij aan zijn lichaam had gebonden. Op die manier oefende hij om met een zware slee op het ijs te kunnen lopen."

Meest gelezen