Radio 2

Nieuwe parkeertoren in Beveren moet plaats bieden aan bijna 10.000 voertuigen: "Uniek in de wereld"

In Beveren komt er een grote parkeertoren voor het transportbedrijf Antwerp Euroterminal. In de toren moet plaats zijn voor bijna 10.000 voertuigen. De burgemeester van Beveren, Marc Van De Vijver (CD&V), vindt het een goed initiatief: "Waar je vroeger heel veel hectare grond voor nodig had, kan nu dus op een beperkte oppervlakte."

In het havengebied van Beveren gaat transportbedrijf Antwerp Euroterminal een grote parkeertoren plaatsen. In de toren wordt plaats gemaakt voor een kleine 10.000 voertuigen. Ter vergelijking: in alle parkeergebouwen van de luchthaven in Zaventem zijn er zo’n 12.000 plaatsen. "Dat is niet alleen uniek in België, maar ook in de wereld. Waar je vroeger heel veel hectaren grond voor nodig had, kan dat nu dus op een beperkte oppervlakte", klinkt het bij de Beverse burgemeester, Marc Van De Vijver (CD&V).

(Lees verder onder de foto)

Hier moet de nieuwe toren komen

7 verschillende verdiepingen

Antwerp Euroterminal is een bedrijf dat containers en voertuigen transporteert. Het bedrijf wil uitbreiden maar daar was niet genoeg grond voor. Daarom bouwt het nu in de hoogte. "In het verleden stonden alle auto’s naast elkaar geparkeerd en dat nam enorm veel plaats in. Voor de toren worden er 7 lagen gestapeld: een gelijkvloers en dan nog eens 6 verdiepingen."

De parkeergarage zal bestaan uit een combinatie van betonnen prefabelementen die gemaakt worden in de fabrieken van bouwpartners Cordeel en Naessens. Er wordt ook gewerkt met materialen die geluidsoverlast voor omwonenden moeten beperken. De werken zelf zouden niet langer dan een jaar duren.

kasto80

Meest gelezen