Radio 2

Ook Sint-Niklaas start met elektrische deelsteps: "Met aangepaste snelheid"

Net als veel andere Belgische steden start nu ook de stad Sint-Niklaas officieel met het gebruik van deelsteps. Sommige inwoners maken zich wel zorgen, omdat er soms ongevallen gebeuren met deelsteps. Schepen voor Mobiliteit, Carl Hanssens (N-VA), laat weten dat hij alles goed zal opvolgen: "We zullen er goed op toezien dat de snelheid van de steps niet te snel is, maar ook dat ze niet te ver gaan."

Vanaf vandaag kan je in Sint-Niklaas een elektrische deelstep gebruiken om door de stad te rijden. Via een app op de telefoon kan je zien waar er steps vrij zijn om te gebruiken. "Voor het parkeren van de steps moeten gebruikers altijd een foto nemen zodat men altijd weet wie de laatste is die de step hier gezet heeft", zegt Schepen voor Mobiliteit, Carl Hanssens (N-VA).

Aanpassen aan de omgeving

Bird is het bedrijf dat de deelsteps beheert. Samen met de gemeente zal het ervoor zorgen dat de steps dagelijks correct worden geparkeerd en gebruikt. Schepen Hanssens: "Samen met de aanbieder controleren wij dat die steps niet te ver gaan, maar ook dat de snelheid kan aangepast worden aan de omgeving."

Om te beginnen komen er 80 deelsteps en daar ziet Hanssens vooral de voordelen van in. "Ik denk dat het een leuk project is dat ervoor zal zorgen dat duurzame mobiliteit een stukje dichterbij komt. We gaan sowieso heel goed opvolgen hoe alles gaat verlopen."

Gent en Aalst

In Gent zie je ook elektrische steps, maar dat zijn geen deelsteps van de stad. Gent laat die voorlopig niet toe. Aalst had wel een tijdje deelsteps, maar het bedrijf dat ze beheerde ging over in een andere organisatie waardoor er een eind kwam aan de deelsteps. Volgens schepen voor mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) staan de deelsteps in Aalst nog wel op het programma. Er wordt momenteel bekeken welke bedrijven ze kunnen aanbieden en of dat bijvoorbeeld kan in combinatie met elektrische deelfietsen. De plannen zijn nog niet concreet.

kasto80

Meest gelezen