Radio 2

Oostende roept iedereen "op het matje" tijdens opening van horeca woensdag

Oostende roept iedereen "op het matje". Dat kan je best letterlijk nemen, want er is een gigantische deurmat gemaakt om de volledige heropening van de horecazaken te vieren vanaf morgen. De deurmat ligt op het Sint-Petrus- en Paulusplein. De actie is meteen ook het startschot voor het streetartfestival The Crystal Ship.

Kunstenares Karen François kreeg de opdracht om een gigantische deurmat te maken om de horeca een hart onder de riem te steken. "Het is een deurmat van 6 op 9 meter en er staat op "D(r)ankje voor alles". Het is dikke dankjewel aan hen voor al hun inspanningen en een dikke santé, omdat we nu ook weer eentje mogen drinken vanaf morgen."

Start van The Chrystal Ship festival

Alle 150 Oostendse handelaars krijgen een klein exemplaar van de deurmat. De actie is meteen ook het startschot voor The Chrystal Ship, het streetartfestival. Curator Bjørn Van Poucke: "Eerst en vooral: The Crystal Ship gaat traditioneel door in de paasvakantie. Maar we hebben het moeten verzetten door corona. Van juni tot eind augustus zullen er dus 15 internationale kunstenaars aan het werk zijn in Oostende."

Doorheen de zomer zal je een parcours kunnen volgen om al die indrukwekkende muurschilderingen te zien. Het is al de 6e editie van het festival in Oostende.

radio 2

Meest gelezen