Poststaking in Pajottenland en Zennevallei gaat tweede dag in

De staking van het postpersoneel in het mailcenter van Huizingen gaat haar tweede dag in. Dat wil zeggen dat er ook vandaag in Halle, Beersel, Lennik, Pepingen en Gooik geen post zal worden verdeeld. De directie beloofde versterking, maar dat vinden de vakbonden niet genoeg. 

Ook vandaag staken de postbodes die vanuit het verdeelcentrum in Huizingen delen van de Zennevallei en het Pajottenland bedienen. Gisteren is er wel al overleg geweest tussen de vakbonden en de directie, en die heeft beloofd dat er extra personeel komt. Maar dat volstaat volgens de vakbonden niet. 

"De versterking is ok, maar er blijven nog veel problemen over", zegt Iris Vancutsem van de VSOA. "Zo blijven de voertuigen een pijnpunt. Bij sommige wagens kan je het zijraampje niet naar beneden draaien. Of is er een deur geblokkeerd. Zo kan je niet werken", zegt Vancutsem. 

"Er is vandaag nieuw overleg gepland, maar we weten nog niet hoe laat dat plaatsvindt", zegt Vancutsem nog. De gevolgen van de staking zullen in elk geval de rest van de week nog voelbaar zijn. "Deze mensen werken tot 10 uur per dag, maar deze achterstand kunnen we niet op enkele dagen goedmaken."

Meest gelezen