Een tekening van Wayne Couzens
PA Wire/PA Images

Politieagent en hoofdverdachte bekent schuld aan dood Britse vrouw Sarah Everard

De Britse politieagent Wayne Couzens, de hoofdverdachte in de zaak-Sarah Everard, de vrouw die in maart dit jaar dood werd aangetroffen in Londen, heeft voor de rechter schuld bekend. De vrouw werd ontvoerd, aangerand en gedood.

Sarah Everard verdween op 3 maart, toen ze in Zuid-Londen onderweg was van een appartement van een vriend naar huis. Haar lichaam werd een week later aangetroffen in een zogenoemde big bag, onder meer gebruikt in de bouw, in een bosje in de buurt van Kent. 

Sarah Everard

De hoofdverdachte, de 48-jarige Wayne Couzens, bekende vandaag verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering, aanranding en dood van Everard. Hij deed dat vanuit de gevangenis Belmarsh in een videocall met de rechter in Londen. 

Couzens sloot zich in 2018 aan bij de Met Police. Hij stond vooral in voor de bewaking van diplomatieke gebouwen.

De zaak brengt heel wat emoties teweeg in het Verenigd Koninkrijk. Vrouwen getuigen op sociale media over hoe ze bang zijn om 's avonds alleen naar huis te gaan of hoe mannen hen seksueel intimideren of geweld aandoen. De volgende hoorzitting is op 9 juli, het proces zal voor het najaar zijn.

Na de dood van Sarah Everard kwamen in heel het Verenigd Koninkrijk mensen op straat om geweld tegen vrouwen aan te klagen. Een van hen was niemand minder dan Catherine, de echtgenote van prins William. Zij liet zich bij een herdenkingsplek opmerken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen