Radio 2

Student uit Aalter verdient binnenkort 6.000 euro voor vakantiejob als CEO

Student economie Cas De Schinkel uit Aalter, mag binnenkort een vakantiejob doen waarbij hij 6.000 euro zal verdienen. Hij wordt voor een maand "student-CEO" bij een uitzendbedrijf. De Schinkel werd gekozen uit 1.000 kandidaten.

Veel studenten verdienen graag een centje bij tijdens de zomermaanden. Cas De Schinkel uit Aalter studeert economie aan de Universiteit van Gent en mag voor een maand de CEO volgen van uitzendbedrijf The Adecco Group. Cas werd gekozen uit 1.000 student-kandidaten. Het uitzendbedrijf wil hiermee studenten laten proeven van topfuncties.

Beluister het interview hieronder en/of lees verder:

6.000 euro

De student zal 6.000 euro verdienen, dat is geen gewoon centje meer. "Dat is wel speciaal, ik had dat nooit gedacht. Maar voor mij is het echt de ervaring die ik zal opdoen die telt", zegt Cas. Hij is een bezige bij en deed al eerder vakantiejobs in verschillende bedrijven: "Onder andere een finance studentenjob en een consulting project." 

Ik hoop dat ik op termijn zo'n topfunctie zal kunnen hebben
Student economie Cas De Schinkel

De student hoopt veel bij te leren van de topman van het bedrijf, en het is ook een droom van hem om ooit een topfunctie te kunnen invullen: "Ik ben nog jong en sta aan de start van mijn carrière, maar ik hoop dat ik dat op termijn kan bereiken." 

Veel meetings

Voor die 6.000 euro zal Cas niet gewoon op een stoel moeten zitten. Hij moet topman en countrymanager Jan Dekeyser volgen: "Ik zal alle meetings bijwonen, alle negatieve en positieve aspecten bekijken. Ik ga ook proberen om samen met hem de strategische bedrijfsrichting uit te zetten. Het leven als een echte CEO, maar dan als student." 

Het leven als een echte CEO, maar dan als student
Student economie Cas De Schinkel

Cas start zijn vakantiejob op 21 juni, en zal doorwerken tot 15 juli. "Het wordt een combinatie van online vergaderingen en ter plaatse aanwezig zijn." Met het geld dat hij zal verdienen heeft hij geen spannende plannen: "Het grootste deel ga ik sparen, en een deel ervan ga ik beleggen op de beurs. En mijn hechte vrienden zal ik eens trakteren." Cas mag de komende weken ook met een eigen bedrijfswagen rijden.

Meest gelezen