Schepen van Doesburg stelt de vuilnisbak voor. Er kunnen 10 PMD-zakken in.

Nog grotere "supervuilnisbakken" in de stad Antwerpen op hotspots

De stad Antwerpen gaat 70 nog grotere "supervuilnisbakken" plaatsen dan degene die er nu al staan. Die kunnen afval samenpersen, waardoor ze tot 600 liter afval aankunnen. De eerste 30 zullen nog deze zomer geplaatst worden. Vandaag werden er al 8 geïnstalleerd. 

In december 2020 besliste de stad Antwerpen om nog eens 100 grote vuilnisbakken met een perssysteem aan te kopen. Die nieuwe "Mr. Fill" is een verbeterde versie van de "Big Belly" die de stad de voorbije jaren al plaatste. De eerste 30 werden al geïnstalleerd op de winkelas Meir - De Keyserlei. Ondanks het volume van 120 liter raakten die op mooie dagen al snel vol. De resterende 70 zullen daarom dubbel zo groot worden. Ze zullen geplaatst worden op andere populaire plaatsen in de stad.

"Sterke, slimme, groene en beleefde jongen"

"Het is een staaltje hoogtechnologie dat het leven van de Antwerpenaren en van de stadsdiensten hopelijk gemakkelijker maakt", zegt schepen voor Stads- en Buurtreiniging Els van Doesburg (N-VA). 

"Het is een sterke jongen die 600 liter afval aankan door het te comprimeren. Het is ook een slimme jongen die een seintje geeft van zodra hij bijna vol zit, zodat onze diensten hun toer efficiënter kunnen doen. Het is een groene jongen, want hij is gemaakt uit duurzaam materiaal en werkt op zonne-energie. En het is een beleefde jongen, want hij geeft een bedankje als hij "een gift" krijgt."

Er kunnen in de vuilnisbak dus 10 vuilniszakken van 60 liter. Hij is bovendien ook coronaveilig, want hij kan geopend worden door met een voet op een pedaal te duwen.

Vandaag werden de eerste 8 geïnstalleerd, 3 op het Theaterplein en 5 aan het droogdokkenpark Belvédère. In de loop van de zomer zullen er nog 22 volgen. 

Meest gelezen