Café-uitbater voorziet tablets op terrastafels voor EK Voetbal: "Televisieschermen mogen niet zichtbaar zijn voor voorbijgangers" 

De uitbater van twee cafés in Antwerpen zal voor het EK Voetbal tablets  kopen voor zijn klanten op het terras. Op die manier kunnen ze daarmee toch de wedstrijden van de Rode Duivels volgen. "Het probleem is dat televisieschermen niet zichtbaar mogen zijn voor mensen die voorbij wandelen." Dat is opgenomen in de coronamaatregelen om te voorkomen dat er te veel mensen bijeenkomen.

Christopher Van Loo die twee cafés uitbaat op de Vrijdagmarkt in Antwerpen, Corso en Atlas, heeft een originele manier gevonden om ook zijn klanten op het terras van het EK Voetbal te laten genieten, schrijft Het Laatste Nieuws. Omdat televisieschermen niet zichtbaar mogen zijn voor mensen buiten het café besloot hij om een aantal tablets te kopen voor mensen die aan een tafel op het terras zitten.

"Ik ben op het idee gekomen aan mensen te vragen om ofwel hun tablet mee te brengen," zegt Christopher op Radio 2 Antwerpen, "of dat wij een aantal tablets voorzien die ze dan op de tafel kunnen zetten. Binnen hangen er wel gewoon televisieschermen, maar met de huidige maatregelen kan ik daar maar maximaal 15 mensen zetten dus dat is niet echt de moeite."

De bandbreedte van het internet is vergroot tot 1 gigabit wat genoeg zou moeten zijn voor 20 tot 25 toestellen

Christopher Van Loo, uitbater Corso en Atlas

Hij heeft er ook het internet in het café al op voorzien. "Als er ineens 20 toestellen beginnen te streamen, dan kan dat wel een problemen geven. Nu is de bandbreedte vergroot tot 1 gigabit wat genoeg zou moeten zijn voor 20 tot 25 toestellen."

De vaste klanten zien het in elk geval zitten. "Ik heb vooraf al eens gepolst en ze zijn blij dat ze toch gewoon op hun favoriet terras het EK kunnen volgen. Dan kunnen ze toch samen kijken." Al zal de sfeer wel anders dan anders zijn. "Normaal staat er 200 tot 300 man voor onze deur en zet ik een buffet met gratis hotdogs. Die ga ik nu wel aan de tafels opdienen, ook gratis. We proberen ons best te doen!" 

Meest gelezen