Werken aan Schulensmeer gaan verder, actiecomité krijgt ongelijk

De vergunning voor het Europese natuurproject Life Delta in en rond het Schulensmeer in Lummen, Halen en Herk-de-Stad is in orde. Dat heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen beslist. Buurtbewoners hadden de vergunning aangevochten omdat ze vinden dat er in het gebied te veel bomen gekapt mochten worden. 

Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij zijn het Schulensbroek, het gebied rond het Schulensmeer, weer open aan het maken. Maar enkele buurtbewoners vinden dat daarvoor onnodig veel bomen gekapt worden. Het actiecomité werd in dat protest gesteund door de Brugse vzw Bescherm Bomen en Natuur. Maar hun argumenten werden door de Raad voor Vergunningsbetwisting dus ongegrond verklaard.

Juridische strijd

De juridische strijd over het project Life Delta is nog niet afgelopen want de vzw Bescherm Bomen en Natuur spande er ook een rechtzaak over aan. Die gaat in september van start. 

Meest gelezen