Waregem Koerse zal dan toch plaatsvinden op de dinsdag na de laatste zondag van augustus

Waregem Koerse zal dan toch, zoals de traditie het wil, plaatsvinden op de dinsdag na de laatste zondag van augustus. En dat is dit jaar op 31 augustus. Er was even sprake van dat Waregem Koerse verplaatst zou worden naar 1 september, in de hoop dat er vanaf dan meer versoepelingen zouden zijn van de coronamaatregelen.

“We moeten in een speciaal coronajaar met alle mogelijke scenario’s rekening houden maar het is een traditie dat Waregem Koerse op de dinsdag na de laatste zondag van augustus plaatsvindt. We willen daar dus niks aan veranderen”, zegt algemeen directeur Bram Vandewalle. “En wie weet, komen er in de komende weken nog meer versoepelingen.”

New look

“We waren al even zeker dat Waregem Koerse kan doorgaan voor een beperkt publiek. We staan constant in contact met de overheidsinstanties. We hopen snel duidelijkheid te krijgen over de exacte maatregelen en dus ook over het exacte aantal toeschouwers."

Door de coronacrisis ging Waregem Koerse vorig jaar niet door. Dat was de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar dit jaar zullen alle gebruikelijke ingrediënten van Waregem Koerse weer aanwezig zijn. "Méér zelfs: we zorgen ook voor iets volledig nieuws met een wedstrijd voor Arabische volbloedpaarden. Waregem Koerse new look dus", zegt Bram Vandewalle nog.

Waregem Koerse

Meest gelezen