Gert Janssens

Kapel in Glabbeek wil studenten aanmoedigen: "Woordje van steun en kaarsje branden"

Wie studenten uit Glabbeek en omgeving een hart onder de riem wil steken, kan een boodschap schrijven in de kapel van de Heinkensberg. Daar ligt een bundel waar bezoekers bemoedigende woorden kunnen noteren voor alle jongeren die nu in de examens zitten. Ook een kaarsje aansteken, blijft populair. 

Met het mooie weer is het extra zwaar voor de vele studenten die midden in de examens zitten. Om hun gedachten te verzetten, of moed in te spreken heeft de Sint-Franciscusparochie een bundel gelegd in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Heinkensberg in deelgemeente Wever. Dat vertelde Gert Janssens in Start Je Dag vanochtend: "De kapel van Heinkensberg is een heel mooie, grote kapel. We willen de jongeren die midden in hun examens zitten, of er juist aan beginnen extra steunen. Zeker in coronatijden denken we dat ze zo'n duwtje in de rug kunnen gebruiken."

Kaarsen populair

En dus kunnen studenten dezer dagen afzakken naar de kapel van Heinkensberg. Daar kunnen ze even tot rust komen, bezinnen en de bemoedigende boodschappen lezen die bezoekers in het schrift hebben genoteerd. 

Daarnaast blijven ook de kaarsen erg populair in deze examenperiode. "Er branden het hele jaar door veel kaarsen, maar nu zie je dat er nog meer staan. Heel veel grootouders, ouders maar ook jongeren en studenten zelf komen een kaarsje aansteken. 

Meest gelezen