Binnenterrassen in Genkse Shopping 1 mogen weer open

In winkelcentrum Shopping 1 in Genk mogen vandaag de terrassen opnieuw open. Eigenlijk mochten de terrassen op 8 mei al heropenen, maar omdat het winkelcentrum overdekt is, moesten ze in Shopping 1 wat langer wachten. "De vaste klanten zijn er weer", klinkt het.

De gewone terrassen mochten al even weer open, maar in Shopping 1 in Genk hebben de horeca-uitbaters wat langer moeten wachten. Omdat de cafés overdekt zijn, worden de terrassen als "binnen" gezien. Na een maand langer gesloten te zijn, zijn de zaakvoerders heel blij om hun vaste klanten weer te zien.

We hebben onze vrijheid terug en dat is het fijnste dat er is!

"Een groot deel van de mensen die hier komen zijn vaste klanten. Zij hebben het zo gemist. Niet alleen de koffies maar ook om eens onder de mensen te komen. Altijd binnenzitten is ook niet gezond", klinkt het. En ook voor de klanten zelf is het een blij weerzien. "We zijn gepensioneerd en elke dag komen we hier onze koffie drinken. We hebben onze vrijheid terug en dat is het fijnste dat er is."

Enkel het zonnige weer zit wat tegen voor de horeca-uitbaters van Shopping 1. "Het is vandaag net mooi weer, dus veel mensen willen buiten zitten", vertelt een horeca-uitbaatster. "Maar gelukkig zijn er ook mensen die niet goed tegen de zon kunnen!"

Meest gelezen