Radio 2

Bloemen voor horeca in Menen

In Menen krijgen de horeca-uitbaters vandaag een bloemetje van hun klanten naar aanleiding van de versoepelingen van 9 juni. Het initiatief komt van de stad Menen, die duizend rozen uitdeelt op de markt van Menen, Rekkem en Lauwe. “Ik geef er eentje aan Saskia van café Au Damier, omdat het daar zo gezellig vertoeven is”, vertelt Sonia Depauw. 

Voorlopig is er geen bloemenmarkt in Menen en dat vroeg volgens schepen van Evenementen Herman Ponnet (Vooruit) om een leuk alternatief. “Vandaag staan we met een kraampje in Menen, Lauwe en Rekkem en geven we 1000 rozen aan de voorbijgangers met de vraag om de bloemen te schenken aan handelaars of horecazaken naar keuze in de gemeente. Met dit zonnige weer lijkt het een schot in de roos. De sfeer op de Grote Markt is meteen heel wat luchtiger geworden”, vertelt Ponnet.  

Met zo’n bloemetje doet de zon nog meer deugd!

Saskia Dejonghe, café Au Damier

Prachtige attentie!

Sonia Depauw kwam als eerste bij het kraampje langs. “Ik ga vandaag iets drinken op het terras en neem nu snel een bloemetje mee voor Saskia van café Au Damier, want zij heeft dat verdiend”, zegt ze. “Dat is goed gezien van de stad. Het brengt weer wat leven in de brouwerij en dat is nodig in deze moeilijke periode.” Zaakvoerster Saskia Dejonghe werd overvallen door het mooie gebaar. “Prachtig om zo’n attentie te ontvangen”, zegt ze met de bloem in de ene hand en met een dienblad in de andere. “We hebben een groot terras en hebben de laatste maand goed kunnen draaien, maar 9 juni blijft toch een speciale dag. Met zo’n bloemetje doet de zon nog meer deugd.”

Radio 2

Meest gelezen