Boek "Tegenwoordig heet iedereen Sorry" van Bart Moeyaert wordt verfilmd

Bart Moeyaerts portret van een onzeker meisje in "Tegenwoordig heet iedereen Sorry" krijgt een verfilming.

“Tegenwoordig heet iedereen Sorry” van schrijver Bart Moeyaert uit 2018 wordt een film, geregisseerd door Frederike Migom en geproduceerd door De Mensen.

Het boek gaat over Bianca, een onzeker meisje dat bij haar pas gescheiden moeder woont en alle aandacht ziet gaan naar haar broertje met een hartkwaal. “Tegenwoordig heet iedereen Sorry” won een Zilveren Griffel, werd onder andere genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en is al in acht talen vertaald. De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award, die Moeyaert in 2019 ontving, omschreef het boek als "een vlijmscherp, emotioneel portret".

Regisseur Frederike Migom maakte eerder al de film “Binti”. Over Bart Moeyaerts boek zegt ze: “Ik zag Bianca’s innerlijke wereld meteen in beelden voor me. Ik voelde me verbonden met deze buitengewoon merkwaardige tiener op zoek naar verbinding binnen haar gebroken gezin.” Producent Ivy Vanhaecke van De Mensen: “Samen met de talentvolle Frederike Migom kijken we er enorm naar uit om de wereld van Bart Moeyaert uit "Tegenwoordig heet iedereen Sorry" naar het scherm te brengen: feel good met een ontroerend en kwetsbaar kantje.”

Meest gelezen