Belga

Burgemeester van Beveren roept op om Ronde van België thuis te volgen: "Veel volk is nog niet verantwoord"

De burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver (CD&V) roept wielerliefhebbers op om de eerste rit in de Baloise Belgium Tour via tv te kijken. Het startschot wordt gegeven in Beveren, maar ondanks de versoepelingen is een massa volk nog steeds verboden. "Ook de materiaalzone waar fans en renners elkaar ontmoeten is afgesloten", klinkt het.

Straks start in Beveren de 90ste editie van de Ronde van België en in niet-coronatijden komen heel wat mensen dan naar de stad om niets te missen van het startmoment. Dat is dit jaar verboden, want er gelden nog altijd coronaregels. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) roept mensen op om de koers via televisie te volgen: "De wedstrijd wordt integraal uitgezonden, dus probeer alsjeblieft van thuis te kijken."

Ook de materiaalzone is nog steeds hermetisch afgesloten

Marc Van de Vijver (CD&V), burgemeester van Beveren

De cafés zijn dan wel binnen en buiten open, toch is veel volk nog niet toegelaten. Agenten gaan toezien en indien nodig wielerliefhebbers terecht wijzen. "Ook de materiaalzone is hermetisch afgesloten. Daar komen normaal gezien alle liefhebbers samen met de renners om handtekeningen te vragen of om een babbeltje te doen. Dat kan nu niet."

Normaal 1.000 mensen

Bij vorige edities kwamen zo’n 1.000 mensen naar het centrum. "Dat is nu spijtig genoeg nog niet verantwoord", zegt Van de Vijver. "De regels zijn nog zeer streng als het gaat om afstand bewaren. Volgend jaar en het jaar nadien komen er nog kansen voor de wielerfans. Hopelijk kunnen we dan alle teugels vieren en ze alle vrijheid teruggeven, zodat we de wedstrijd dan alsnog in vol ornaat kunnen laten doorgaan."

De eerste rit in de Baloise Tour start straks om 12u45. De livestream van de rittenkoers is tot zondag te volgen via deze link. Titelverdediger Remco Evenepoel, maar ook topspurters Celab Ewan en Tim Merlier zijn van de partij.

kasto80

Meest gelezen