Nicolas Maeterlinck

Verboden mee te gluren naar EK voetbal: “Scherm verplaatsen of ramen afdekken”

Cafés in Brugge die wedstrijden van het EK voetbal uitzenden, moeten ervoor zorgen dat hun televisiescherm niet zichtbaar is van op straat. De stad Brugge heeft dat beslist om samenscholingen aan die cafés te vermijden. Cafébazen moeten hun scherm verplaatsen of de ramen afdekken.

Geen groot EK-fandorp in Brugge dit jaar, maar ook uitzendingen op klein scherm kunnen niet zomaar. De stad Brugge voert een nieuwe politieverordening in om te voorkomen dat buitenstaanders meekijken naar voetbalwedstrijden die op de terrassen of in horecazaken te zien zijn. Door die nieuwe regel zullen cafébazen noodgedwongen schermen moeten verplaatsen of ramen afdekken.

Morrende cafébazen

De reacties bij cafébazen zijn uiteenlopend: “Het is wel jammer, maar je kan de mensen eigenlijk wel een beetje binnen lokken en zo drinken ze meer pintjes natuurlijk”, zegt er één optimistisch. Een andere zucht eens diep: “Dat zal me extra geld kosten, want we gaan gordijnen moeten kopen. ik vind het echt belachelijk. Wie gaat nu door een raam staan kijken als het voetbal ook thuis gratis te zien is. Veel toeristen zijn er nu bovendien toch niet.”

Café The Monk heeft een probleem en weet nog niet hoe ze dat gaan aanpakken: “Onze 2 gevels zijn bijna volledig in glas, zo is alles zichtbaar vanop straat. Hoe ik dat ga oplossen? Geen idee.”

Meest gelezen